Pénteken eleinte változóan, majd délutántól erősen felhős lesz az ég. Késő délutántól északnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar is lehet – írta a Köpönyeg.hu. A délnyugati szél megerősödik, 16 és 21 fok között alakul a hőmérséklet.

Sunlight,In,The,Green,Forest,,Spring,Time
tavasz, spring, napsütés, jóidő, jó idő
 

Szombaton a déli órákig a déli területeken még előfordulhat eső, majd felhőátvonulások lesznek, amelyekből elszórtan alakul ki zápor, délnyugaton zivatar is lehet. Az északnyugati szél megerősödik, 15 fok körül alakul a hőmérséklet.

Vasárnap észak felől egyre inkább megnövekszik a felhőzet, és szórványosan várható eső, zápor, néhol zivatar. Erős marad az északi szél, mellyel hidegebb levegő érkezik hazánk térségébe, a maximumok 10 és 16 fok között várhatók.

Hétfőn nyugaton és keleten csökken a felhőzet, többórás napsütés valószínű. A középső tájakon ugyanakkor egész nap borongós maradhat az idő, itt zápor, hózápor is előfordulhat. Délután már csak 5–11 fok lesz. Erős, néhol viharos lesz az északi szél.

Kedden és szerdán reggel országos fagyra készülhetünk, akár –7, –6 fok is lehet! Egyébként változóan felhős lesz az ég, csapadék nem várható. A maximumok is csak +9, +10 fok körül alakulnak.