Csapást mért az orosz hadsereg Harkiv mellett egy ukrán repülőgépgyárra, ahol Tu–141 Sztrizs felderítő drónokat javítottak és teszteltek – mondta vasárnap Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője. Hozzátette: 

találat érte az ukrán 58. gépesített lövészdandár egyik zászlóaljának vezetési és megfigyelőpontját a donyecki régióban lévő Szerebrjanka mellett.

 Azt is közölte, hogy a légierő által támogatott orosz rohamegységek Bahmut nyugati részén két háztömböt elfoglaltak. Az ukrán fegyveres erők egy nap alatt elszenvedett emberveszteségét Konasenkov 550 főre becsülte.

KHARKIV, UKRAINE - APRIL 22: Firefighters extinguish a fire broke out at a civil infrastructure facility after shelling in Kharkiv, Ukraine as Russia-Ukraine war continues on April 22, 2023. According to early information from authorities, Kharkiv and the surrounding area are shelled with S-300 missiles. The number of casualties and the extent of the destruction are still being determined.
Fotó: Yevhen Titov / Getty Images

Vlagyimir Szaldo, az oroszok által részben megszállt Herszon megye megbízott kormányzója a RIA Novosztyi hírügynökségnek nyilatkozott, és hazugságnak nevezte azt az állítást, hogy az ukrán erők hídfőállást létesítettek a Dnyeper bal partján.