Ismét megjelent a nyilvánosság előtt hétfőn Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök, akinek egészségi állapotáról hétfőn már az orosz elnök szóvivőjét is megkérdezték.

A BelTa helyi hírügynökség beszámolója szerint Lukasenka a nap folyamán látogatást tett a fehérorosz légierő és légvédelem központi parancsnoki pontján, ahol a katonák tájékoztatták a légvédelem megszervezésével és felügyeletével kapcsolatos feladatok teljesítéséről.

A 68 éves államfő legutóbb május 9-én jelent meg a nyilvánosság előtt a moszkvai Vörös téren a győzelem napja alkalmából tartott díszszemlén. Nem vett részt a fehérorosz háborús veteránok vasárnap megrendezett zászlóavatási ünnepségén sem, ami 29 év óta először fordult elő. Azon a rendezvényen az államfőt Raman Halovcsenka miniszterelnök helyettesítette. 

Az elnöki hivatal nem tájékoztat az állapotáról, sem arról, hogy hol tartózkodik. Az Euroradio ellenzéki hírportál azt közölte, hogy 

az elnököt szombaton a minszki kórházba szállították.

Kérdezték Lukasenka állapotáról hétfőn Dmitrij Peszkovot, a Kreml szóvivőjét is. Azt válaszolta, hogy nem kaptak híreket Minszkből erről, és arra kérte az újságírókat, hogy e témában a fehérorosz hivatalos forrásokra hagyatkozzanak.