Hírek

Mesterséges intelligencia írta a dán miniszterelnök beszédének kezdetét

Fel sem tudjuk fogni, milyen változásokat hoz társadalmunkban a mesterséges intelligencia.

Mette Frederiksen dán kormányfő szerdai parlamenti beszédének bevezetőjét a nagy nyelvi modellekre épülő chatrobot, a ChatGPT írta meg, mivel a a politikus így akarta felhívni a figyelmet az egyre nagyobb teret nyerő fejlesztés jelentőségére és veszélyére.

Mette FrederiksenDENMARK-US-UKRAINE-CONFLICT-MILITARY-DEFENCEDanish Prime Minister Mette Frederiksen stands in front of an F-16 fighter jet in the colours of the Danish flag Dannebrog - red and white - as she visits the Fighter Wing Skrydstrup Air Base near Vojens, Denmark on May 25, 2023. US President Joe Biden will host Danish Prime Minister Mette Frederiksen for talks on June 5, the White House said May 23, as the Scandinavian country mulls providing fighter jets for Ukraine. NATO member Denmark is part of an international coalition set up recently to provide fighter jets to the Ukrainian army, including US-made F-16 aircraft, as Kyiv prepares for a major counteroffensive against Russian forces. Denmark is in the process of replacing its F-16 fleet with F-35 planes and has already committed to training Ukrainian pilots. But Copenhagen has not yet indicated whether it will be among those countries that will deliver the jets. (Photo by Bo Amstrup / Ritzau Scanpix / AFP) / Denmark OUT
Fotó: AFP

„Megtiszteltetés és kihívás volt irányítani a kormány munkáját a most véget érő parlamenti időszakban. Keményen dolgoztunk azért, hogy a pártok együtt tudjanak működni, illetve hogy biztosítsuk Dánia stabil és fenntartható jövőjét. Lépéseket tettünk a klímaváltozás leküzdésére és egy igazságosabb, befogadóbb társadalom kialakítására annak érdekében, hogy minden állampolgár egyenlő esélyekkel indulhasson” – többek között erről írt a chatrobot, majd a kormányfő kijelentette: amit az imént felolvastam, nem tőlem származik, és nem is egy másik embertől.

Frederiksen lenyűgözőnek és félelmetesnek nevezte a mesterséges intelligencia képességeit. A robot másodpercek alatt képes megírni egy beszédet, megoldani egy egyetemi szintű feladványt vagy elkészíteni egy jelentést, és mindezt olyan meggyőző színvonalon, hogy csak kevesen hinnék el, hogy nem ember, hanem egy robot van mögötte.

A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy a mesterséges intelligencia már nem a jövő, hanem a jelen, és olyan mértékben fogja átalakítani a társadalmat, amit még fel sem tudunk fogni.

 

Mette Frederiksen ChatGPT csetrobot mesterséges intelligencia Dánia
Kapcsolódó cikkek