Több mint negyven járatát törölte a British Airways az év egyik legforgalmasabb napján, pénteken. Az érintett gépek főként rövid távolságra utaztak volna a londoni Heathrow repülőtérről, vagy éppen az lett volna az úti céljuk.

Heathrow Workers Strike in London
LONDON, UNITED KINGDOM - NOVEMBER 18: Passengers at Heathrow Airport in London, Britain, on November 18, 2022 face travel disruption on the first of three days of strike action over pay by ground staff workers employed by Menzies. According to Unite union, a range of flights leaving terminals 2, 3 and 4 from Heathrow airport will be disrupted over 72 hours during strike action. Dinendra Haria / Anadolu Agency (Photo by Dinendra Haria / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Fotó: Dinendra Haria

A légitársaság honlapján arra kéri az utasokat, hogy indulás előtt ellenőrizzék a járatuk státuszát, valamint technikai hibával indokolja a kimaradást – írja a Financial Times. A British Airways más gépekre való átfoglalást, akár más légitársaságon keresztül, vagy pénzvisszatérítést ígért az érintetteknek, akiktől bocsánatot is kért. A brit légitársaság általában napi 850 járatot indít.

A társaság jelezte, hogy igyekezett olyan utakat bejáró gépeket törölni, ahova naponta több repülő is indul, hogy az utasoknak legyen alternatívájuk.