A Singulium Befektetési Alapkezelő tíz százalék feletti részesedést szerzett az AKKO Investben – közölte az AKKO Invest Nyrt. a honlapján hétfőn.

A tájékoztató szerint a Singulium Befektetési Alapkezelő Zrt. által kezelt Singulium I. Magántőkealap, a Singulium II. Magántőkealap és a Singulium III. Magántőkealap 4,45 millió AKKO Invest Nyrt.-törzsrészvényt vásárolt tőzsdén kívüli ügylet keretében, így az alapok AKKO Invest-törzsrészvényeinek összege 4,45 millióra változott. Az együttes részesedésük átlépte az öt- és a tízszázalékos küszöbértéket, így a kibocsátott alaptőke és a szavazatokra feljogosító részvények 13,34 százalékát tudhatják magukénak.

Az AKKO Invest Nyrt. azt is közzétette, hogy a B + N Referencia Zrt. 4,45 millió AKKO Invest Nyrt.-törzsrészvényt értékesített tőzsdén kívüli ügylet keretében, így nem maradt érdekeltsége a társaságban.

Az AKKO Invest Nyrt. részvényeit a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzik. Az árfolyama egy éven belül 216 és 323 forint között változott.