Hétfő estig nagyrészt erősen felhős lesz az ég, és főleg északon még záporok is kialakulnak. Estétől északnyugat felől aztán csökken a felhőzet. Az északnyugati szél többfelé lesz erős, eleinte még viharos – írta a Köpönyeg.hu. 19-22 fok körül alakul a hőmérséklet, nem lesz nyári meleg.

nyár, summer, nap, napos, sun, jóidő, jó idő, meleg
Fotó: Shutterstock

Kedden fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütésre számíthatunk. Az északnyugati szél még gyakran lesz élénk. Mindössze 19 és 24 fok között alakul a hőmérséklet. Egyelőre nem lesz nyári idő.

Szerdán eleinte napos, fátyolfelhős idő lesz, majd délután északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és estétől elszórtan záporesők is kialakulnak. Az északnyugati szél ismét erőre kap. 25 fok körüli értékeket mérhetünk.

Csütörtökön északnyugat felől csökken a felhőzet, többórás napsütésre van kilátás. Ugyanakkor a Dunától keletre még gomolyfelhős maradhat az ég, és itt zápor, zivatar elszórtan alakulhat ki. Marad a 22–27 fok közötti csúcs.

Pénteken sok napsütés, igazi nyári idő valószínű. Nem lesz már csapadék. A hőmérséklet tovább emelkedik: délután már 26–32 fok várható.

Hétvégén napos, meleg idő várható. A délutánonként megnövekvő gomolyokból csak néhol fordul elő zápor. Vasárnap már 32–33 fok is lehet.