Burkolatfelújítás miatt hétfőtől várhatóan november közepéig félpályás lezárásokra, korlátozásra számíthatnak az autósok az M43-as és az M5-ös autópályán – jelentette be pénteken a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A közlemény szerint a szakemberek első ütemben az M5-ös autópálya egyik lehajtóágán – Röszke irányából Szeged felé – stopjelzést helyeznek ki, míg az M43-as autópályáról az M5-ös autópályára átvezető felhajtóág munkálatai miatt az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 159-es kilométerszelvényben 100 kilométer per órás sebességkorlátozást vezetnek be.

Az M5-ös autópályáról az M43-as autópályára vezető lehajtóág munkálatai miatt az M5-ös autópálya M43-as felé vezető oldalán, a 158-as kilométerszelvényben 80 kilométer per órás sebességkorlátozást vezetnek be. A munkavégzés ideje alatt oldalanként egy-egy forgalmi sávot lezárnak.

A felújítás során a belső és külső sávokban, illetve helyenként a leállósávban a szakemberek két rétegben építik vissza a pályaszerkezetet, majd gondoskodnak az új burkolati jelek felfestéséről is. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy a munkaterület környezetében fokozott óvatossággal, a sebességkorlátozás betartásával közlekedjenek.

Újabb lezárások lesznek az M0–M7-csomópont burkolatjavítása miatt

Burkolatfelújítási munkálatok miatt újabb csomóponti ágat zárnak le október 9. és 16. között az M0–M7-csomópontban.