Újabb csomóponti ágat zárnak le 2023. október 9–16. között az M0–M7-csomópontban, ezért az M0-s autóúton az M1-es irányából közlekedők átmenetileg nem hajthatnak fel közvetlenül az M7-es autópályára Budapest irányába, csak az M0-s autóút diósdi csomópontján keresztül.

 

Október 9., hétfőtől várhatóan egy hétig az M0-s autóút Nyíregyháza irányába vezető oldala melletti gyűjtő-elosztó pályán teljes útzárat vezetnek be a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei. A zárás ideje alatt az M0-s autóúton az M1-es autópálya irányából az M7-es autópályára Budapest felé nem lehet majd felhajtani, azonban a felhajtás a Balaton felé ezzel egyidejűleg biztosított lesz. A zárás ideje alatt az M0-s autóúton az M1 autópálya irányából közlekedők az M7-es autópályára Budapest felé az M0-s autóút diósdi csomópontján keresztül tudnak majd felhajtani.

Ezen túlmenően érvényben marad a 2023. október 5-én bevezetett teljes útzár is az M7-es autópálya Balaton irányába vezető oldal melletti gyűjtő-elosztó pályáján. Ennek következtében az M7-es autópályán Budapest irányából az M0-s autóútra mindkét irányba, továbbá a 8103-as jelű út Érd észak irányba sem lehet majd felhajtani, várhatóan október 16-ig. 

A zárás ideje alatt Budapest felől az M0-s autópályára az M1-es autópályán keresztül javasolt felhajtani.