Ingatlan

Védjegyet vezethetnek be az ingatlanosoknak a sok kókler miatt

A lakáspiac élénkülésének kevésbé szerencsés fejleménye, hogy egyre több a simlis ügyeskedő az ingatlanközvetítők között. Ezért védjegyet vezetnek be a közvetítői piac átláthatóbbá és megbízhatóbbá válásáért.

Etikus ingatlanos tanúsító védjegyet kaphatnak a jövőben az ingatlanközvetítők egy új kezdeményezés révén

– tudta meg a Magyar Nemzet.

A napilap értesülései szerint:

a tanúsító védjegy használatát olyan ingatlanosok kérhetik, akik rendelkeznek a megfelelő OKJ-képesítéssel, szerepelnek az ingatlanközvetítői névjegyzékben és vállalják, hogy folyamatosan továbbképzik magukat.

Sándor Viktória, a mozgalom védnöke a Magyar Nemzet kérdésére azt mondta, szakmai tapasztalatok nyomán, a Magyar Ingatlanközvetítők Országos Szövetségének (MIOSZ) támogatásával dolgozták ki a védjegy tartalmát, szerepét.

Fotó: Shutterstock

Mint azt kifejtette:

az ingatlanközvetítői szakma súlyos bizalomhiányban szenved, amire sajnos okot szolgáltatott sok elmúlt időszakbeli visszaélés, ügyeskedés. A piaci élénküléssel számtalan szerencselovag jelent meg, felhígult a szakma.

Sándor Viktória hozzátette: szerencsére az utóbbi évek gyakoribbá váló ellenőrzései egyre több ilyen szélhámost buktatnak le, de még így is nagy szükség van rá, hogy a megbízható és szakképzett ingatlanosok tevékenysége hivatalos elismerésben részesüljön.

lakáspiac ingatlanközvetítők ingatlan ingatlanközvetítés ingatlanpiac
Kapcsolódó cikkek