Ingatlan

Árverésre bocsátja balatoni üdülőit a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő

Az első ütemben értékesítésre szánt üdülők összértéke meghaladja a 2,5 milliárd forintot.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.) több ütemben kínálja eladásra azon állami tulajdonban álló – korábban üdültetési funkciót betöltött – ingatlanjait, amelyek állami feladatellátáshoz a továbbiakban már nem szükségesek.

A társaság az üdülők meghirdetése során, az eddig megszokott egyedi ingatlanértékesítést és az idén júniusban, új módszerként elindított csomagszerű értékesítést is alkalmazza. Az első ütemben 7 db önálló ingatlanra és egy ingatlancsomagra (Turizmus 1.) licitálhatnak az érdeklődők, mely holnaptól lesz elérhető az Elektronikus Aukciós Rendszer (EAR) felületén.

Fotó: MTI/Szabó Sándor

A november 19-én meghirdetésre kerülő üdülők kikiáltási ára változó, ezért magánszemélyek is találhatnak elérhető áron üdülőt,

  • ilyen például a 14,5 millió forintos balatonfüredi,
  • űvagy a vízparthoz közel fekvő, 35,1 millió forintos balatonszemesi ingatlan.
  • Befektetői érdeklődésre tarthatnak számot a 100-200 millió forint közötti kikiáltási árról induló üdülők, üdülőkomplexumok.

    Az 1,74 milliárd forint kikiáltási áron meghirdetett Turizmus 1. elnevezésű csomag elemei pedig idegenforgalmi portfólióbefektetők számára kínálnak remek lehetőséget.

    Az értékesítés szabályairól és az ingatlanok részletes adatairól az érdeklődők az Árverési Hirdetményben tájékozódhatnak.

    Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. mnv zrt. üdülő E-árverés
    Kapcsolódó cikkek