Ingatlan

Hogyan válassz székhelyszolgáltatót?

Jó tudni, hogy nem csak kis- és nagyvállalkozásoknak szükséges székhellyel rendelkezniük, hanem minden vállalkozásnak, így a KATA-s egyéni vállalkozóknak is! A jó székhely megtalálása ugyanakkor sokakat érintő nehézség. Van, aki a költségeket szeretné minimalizálni és saját tulajdonú ingatlanába vagy filléres “cégtemetőkbe” jelenti be a cégét; és van, aki kockázatot szeretne minimalizálni, és inkább profi szolgáltatókhoz fordul.

Akinek van saját ingatlanja, de nem tartózkodik állandóan az általa korábban megadott helyen, akkor előfordulhat, hogy kézbesítetlenül térnek vissza a feladóhoz az át nem vett küldemények. Ez a hivatalos iratok esetében a cég törléséhez vezet. Aki pedig bérelt lakásba szeretné bejelenteni a vállalkozását, annak ezt az ingatlan tulajdonosával kell jóváhagyatni, aki jó eséllyel nem szeretne ezért felelősséget vállalni.

Fotó: kaptarbudapest.hu

Mivel a fenti két opció a többségnek nem járható út, a legtöbben inkább profi szolgáltatóhoz fordulnak. Azonban az ilyen szolgáltatók díjazása, tapasztalata, és a szolgáltatása tartalma és minősége között hatalmas különbségek lehetnek. Az alábbiakban összegyűjtöttünk neked néhány fontos szempontot, amiket a választás során érdemes végig gondolni.

Ne fizess feleslegesen sokat, válaszd a 2012-ben alapított és a által is ismert és többszörösen ellenőrzött székhelyszolgáltatóként is működő KAPTÁR közösségi irodát (KAPTÁR irodák Kft.)!

Ismerd meg szolgáltatásainkat, és a budapesti székhelyszolgáltatók közül válaszd háttérországodnak a nemzetközileg elismert KAPTÁR szolgáltatását!

kaptarbudapest.hu

Mik a fontos szempontok a választásnál?

Legyen hivatalos és törvényes.

Vállalkozásod alapításakor, vagy meglévő vállalkozás esetén székhely változtatáskor, hivatalos székhelyeként, telephelyeként vagy fióktelepeként adhatod meg a KAPTÁRt, ráadásul minden törvényi előírásnak megfelelünk, amit szavatol, hogy több NAV ellenőrzésen estünk már át gond nélkül. A procedúra egyszerű, fájdalommentes és örömmel segítünk neked díjmentesen a folyamatban.

Tudj mindenről időben.

Vállaljuk, hogy csomagjaidról és postai úton érkező leveleidről azonnal, legfeljebb 2 órán belül értesítünk. Reggel 8-tól este 8-ig fogadjuk a küldeményeidet, ügyfeleidet és a futárokat az év minden munkanapján. Kérésedre (állandó vagy eseti megbízás alapján), leveleidet szkenneljük, hogy azonnal elolvashasd őket! Mintha csak itt ülne az irodavezetőd. Minket mindig elérsz, minden emailre 1-2 órán belül válaszolunk.

Nem árt az ismertség.

A KAPTÁRt minden csomagküldő és szállítmányozó cég ismeri, de jó a kapcsolatunk a postával és a hatóságokkal is. Az ismert és kedvelt brandünket veled is megosztjuk: kitesszük logódat az ajtónkra és a weboldalunkra is. Bemutatunk téged és a vállalkozásodat a honlapunkon, a hírlevelünkben és még a 12 ezres követőtáborral rendelkező Facebook oldalunkon is!

Budapest szívében lévő irodánk ráadásul komoly presztízsértékkel is bír: büszkén írhatod majd le a Bazilikához közeli címünket székhelyedként, hivatalos címedként.

És a hab a tortán.

CégHelyszolgáltatásunk igénybevétele esetén egyéb extrákkal is készültünk neked. Hétköznap este 6 és 8 között ingyen dolgozhatsz nálunk, havi 1 óra ingyen tárgyalóhasználatot is biztosítunk, plusz még egy zárható iratszéfet is kapsz, hogy nálunk tárolhassd a fontos irataidat.

Fotó: kaptarbudapest.hu

A székhelyszolgáltatáshoz vezető út 5 egyszerű lépésben

Jól hangzik? Ha már csak arra vagy kíváncsi, mik a további teendőid, akkor itt írjuk is! Ne aggódj, nem kell megjegyezned, mi majd mindent időben és előre fogunk jelezni neked.

1. Válassz csomagot

Első kérdés: csak a levél- és csomagküldeményeidet szeretnéd biztonságban tudni, vagy a székhelyed/telephelyed/fiókhelyed hivatalos címeként szeretnéd a KAPTÁRt használni? Előző esetben Levelezésicím szolgáltatásunkat, utóbbiban a Céghelyszolgáltatásunkat válaszd. Székhelyszolgáltatásunk kizárólag hivatalos magyar lakcímmel nem rendelkező ügyvezető(k) esetén elérhető.

A szolgáltatás igénybevételéhez először vedd fel velünk a kapcsolatot, elmondjuk, hogy mire lesz szükség a szerződéskötéshez és hogy megy végbe a folyamat.

Miután egyeztettél velünk, kapcsolj össze minket nyugodtan az ügyvédeddel és elintézzük vele közvetlenül a papírmunkát. Elektronikusan egyébként a Webes Ügysegéden keresztül is véghez tudod vinni a székhelyváltoztatást, vagy új vállalkozás kezdésekor az indítási folyamatot folytatni. Ne felejtsd el székhelyváltoztatásodat bejelenteni a NAV felé!

2. Töltsd ki szerződésünket

Az egyoldalas szerződés megkötéshez szükségünk lesz a cég hivatalos adataira, a kapcsolattartási/értesítési információkra (email, mobilszám), és az ügyvezető személyes adataira, valamint személyes azonosításához szükséges igazolványok (személyi igazolvány és lakcímkártya) bemutatására. A szerződésben kiválaszthatod a fizetési gyakoriságot (havi, negyedéves vagy éves), és megbízhatsz minket a postai küldeményeid átvételével. Ahhoz, hogy átvehessük a postád, postai meghatalmazást is készítünk, amihez az ügyvezető vagy meghatalmazottjának aláírása is szükséges.

3. Fizesd ki a választott csomagod

Hogy mindezeket véglegesíthessük, kérünk majd az első szolgáltatási számla kiegyenlítésére – ezt kényelmesen megteheted a helyszínen bankkártyával, készpénzzel vagy átutalással is. Fontos, hogy a Céghely- és Székhelyszolgáltatási szerződéssel 2 havi kaució befizetését is vállalod, ami biztosítékot jelent nekünk (a szolgáltatás felmondásakor majd a kauciót felhasználhatod az utolsó két havi szolgáltatási díj kifizetésére). A számla kiegyenlítése után kiállítjuk a székhelyhasználati hozzájáruló nyilatkozatot, amire a bejelentéshez szükséged lehet.

4. Jelentsd be a cégbíróságon

Ezek után az ügyvéded benyújthatja a szükséges papírokat a cégbíróságra és készen vagyunk. Ha a Székhelyszolgáltatás csomagunkat választottad, úgy a hatályos törvényi előírások szerint szükség lesz a céged pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvény szerinti nyilatkozattételre és azonosításra, amiről részletesen tájékoztatunk majd előre.

5. Tarts nálunk 1-1 másolatot

A törvényes működéshez minden hivatalos céges papír másolatára, így az alapító okiratra vagy társasági szerződésre, aláírási mintára, és 30 napnál nem régebbi cégkivonatra is szükségünk van.

Reméljük ez az írás hasznos volt és bízunk benne, hogy elnyerjük a bizalmadat, hogy a te vállalkozásodnak is megbízható háttérországa lehessen a KAPTÁR. Ha kérdésed vagy kérésed van, vedd fel velünk a kapcsolatot bizalommal, örömmel állunk rendelkezésedre!

budapesti ingatlanpiac székhelyszolgáltatás Kaptár
Kapcsolódó cikkek