Ingatlan

Ingatlanközvetítők kíméljenek! (podcast)

 

Fotó: VG

Ha nem jön a vevő, csak akkor jöhet az ingatlanos, akire néhány napja még rácsapta az eladó a telefont. Mi nem kíméltük az ingatlanosokat, a VG Podcast vendégei, a Duna House tapasztalt ingatlanközvetítő munkatársai, Szeder Krisztina és Benedikt Károly.

A podcast a lejátszóra kattintva indítható.

 

Érdemes meghallgatnia a VG Podcast más témákban készült adásait is. Ezeket itt éri el:

Bringára pattant az ország

Akkora a kereslet, hogy hiány alakult ki bicikliből, jóformán üresek a polcok a kerékpárboltokban. A nagy érdeklődés ugyanannyira köszönhető a járványnak, mint a bicikliút-fejlesztéseknek. A Magyar Kerékpáripari és Kereskedelmi Szövetség elnökével, Sipiczki Róberttel Andor Attila beszélgetett.

Betett a Fed a forintnak

Év végre 1,20 százalékos jegybanki alapkamattal számol Németh Dávid, a K&H Bank vezető elemzője, aki szerint a soron következő kamatdöntő ülésen 0,9 százalékig ugrik fel az irányadó ráta. De ettől azonban nem érdemes extra erősödéssel számolni.

Túl sok a ha a 4iG és a Digi násza körül

Le Phuong Hai Thanh a Concorde vezető elemzője és Miró József az Erste részvénystratégája a Richtert helyezi a képzeletbeli preferencialista élére, a Telekom továbbra is az utolsó.

Nagy az ellenállás, de lesz olimpia

Ha lesz magyarországi rendezésű torna, az nem lehet csak Budapest projektje – hangsúlyozta Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke, és Vékássy Bálint, a szervezet főtitkára. A hányattatott sorsú tokiói olimpiáról, a nemzeti csapat esélyeiről, a hagyományos és új ötkarikás számok elkerülhetetlen összecsapásáról is beszélgettünk.

Nem könnyű bekerülni a gazdagok közé

Magyarországon pár ezer ember tekinthető dúsgazdagnak, bár nyugati mércével még ők is legfeljebb vagyonosnak számítanak – állítja Karagich István, a Blochamps Capital tulajdonos-ügyvezetője. 2025-re minimum öt dollármilliárdosunk lesz.

Pocsolyává válhat a Duna

Egységes Európai vízgazdálkodási intézkedések nélkül a Duna hamarosan használhatatlan lesz árukereskedelemre – hangsúlyozta a tenger-, és folyamhajózási szakértő. Szalma Botond szerint az Ever Given balesetéből Egyiptom nyerészkedni akar.

Fukarsága ellenére jó sztori a Telekom?

Kitartóan győzködnek arról az elemzők, hogy jó sztori a Telekom, ám egy képzeletbeli portfólión belül a legkisebb súlyt allokálnák a távközlési papírnak a blue chipek közül. A VGPodcast vendége Cinkotai Norbert, a KBC Equitas vezető elemzője és Gaál Gellért a Concorde részvényelemzője.

Robbanás küszöbén a gazdaság

Még idén visszatérhetünk a 2019-es kibocsátási szintre, a bővülést hazai és uniós források támogatják, miközben tovább erősödhet a forint – véli Török Zoltán, a Raiffeisen Bank vezető elemzője.

Bárki felszállhat egy vitorlásra

Gyakorlatilag mindenki találhat olyan ismerőst, akinek a segítségével feljuthat egy hajóra, hiszen a balatoni csapatok többsége emberhiánnyal küzd, tehát nem kell azonnal egy vitorlás vásárlásán gondolkodni – vallja a négyszeres világbajnok, Litkey Farkas.

Mi lesz veled,

Érdemes még belevágni az airbnb-zésbe? Mi történik a színfalak mögött? Erről kérdeztük Schumicky Balázst, a Magyar ApartmanKiadók Egyesületének elnökét.

Brutális nyaralóárak a Balatonnál

Nincs megállás, tovább emelkedhetnek a nyaralóárak a Balatonnál – mondta Balla Ákos, a Balla Ingatlan tulajdonos-vezérigazgatója, aki szerint további 10 százalékos drágulás jöhet. Miközben a Velencei-tó már agglomerációnak számít, a Tisza-tó nem vonzza a befektetőket.

A készház nem ház?

Mennyire van készen egy készház? Mennyibe kerülnek az egyedi igények, és egyáltalán mennyire lehetnek egyediek az igények? A VG podcast sorozatában minderről az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének Környezettudatos és Szerelt Technológiás Szakmai Tagozata elnökével, Kárpáti Józseffel beszélgetünk.

Sokat nyerhet a járványt túlélő Waberer’s

A tisztítótűz után megerősödés jöhet a logisztikai ágazatban, azt azonban egyelőre nehéz megmondani, hány társaság maradt életben a piacon – mondta Erdélyi Barna, a Waberer’s vezérigazgatója. Az új stratégia pozitív hatásai már idén visszatükröződnek a társaság számaiban.

Csikorgó abroncsok helyett telefontükrözés

Hol vannak már az autómániás fiatalok, akik a lóerők, és nyomatékadatok bűvöletében éltek? Hová lettek a nagy klasszikus, V8-as motorok? Bár a metál fényezés még most is szépen csillog, a telefonintegráció lett az egyik bűvös hívószó autóvásárláskor. Az autóipar-, és az autók átalakulásáról Nagy Bertalant, a Concorde Értékpapír privátbanki-üzletfejlesztési igazgatóját Andor Attila kérdezte.

ingatlanértékesítés ingatlanpiac Duna House Csoport
Kapcsolódó cikkek