Közösen vásárol 60 százalékos részesedést Németország vezető lakó- és kereskedelmi ingatlanfejlesztő vállalatában, a Bauwert AG-ben a WING a lengyel Griffin Capital Partners befektetési és vagyonkezelővel. A piacvezető lengyel cég a Bauwert-részesedést megszerző vállalatban 10 százalékos, a WING viszont 90 százalékos részt tudhat magának – tudatta a magyar ingatlanfejlesztő közleményében. 

A Bauwert egyik fejlesztése a 31 ezer négyzetméter irodaterületű, markáns építészeti elemekkel kialakított Eplus irodaház, kedvelt cégközpont. 
Forrás: WING

A tranzakció lezárásához a lengyel és a német verseny- és fogyasztóvédelmi hivatal jóváhagyása szükséges, ezért az adásvétel lezárása a jövő év elején várható.

A Bauwert Németország egyik legelismertebb lakó- és kereskedelmi ingatlanokkal foglalkozó ingatlanfejlesztő vállalata, a részvényeinek 40 százaléka továbbra is a korábbi tulajdonosok birtokában marad, akik a tranzakciót követően tovább irányítják a céget, és ők felelnek a folyamatban lévő, összesen több mint 550 ezer négyzetméternyi fejlesztés megvalósításáért, a jövőbeni projektek előkészítéséért.

Négy egyedi, hagyományos építészeti elemekkel készült lakóépület és a City West első lakótornya együtt alkotják a HIGH WEST-et Charlottenburg Halensee kerületében. 
Fotó: Alexander Haas

A német vállalat folyamatban lévő projektjeinek értéke meghaladja a 2,5 milliárd eurót. A cég jellemzően Berlinben és a német főváros agglomerációjában, illetve dinamikusan fejlődő elővárosi területeken aktív. Az 1983-ban alapított Bauwert több, mint 330 ingatlanfejlesztési projektben összesen 2 millió négyzetméternyi területet épített. Lakó és kereskedelmi épületeinek több, mint 70 százaléka Berlinben valósult meg.

Stratégiai befektetőt kerestünk, aki csatlakozna hozzánk a vállalat továbbfejlesztésében. Kihívást jelentett azonban olyan, hasonló értékrendű partnert találni, aki egyaránt rendelkezik gyakorlati tapasztalattal és az átfogó ismeretével is. Meggyőződésem, hogy ez egy kiváló, hosszú távú partnerkapcsolat kezdete

– összegezte Michael Staudinger, a Bauwert társtulajdonosa és ügyvezető partnere.

A tranzakció újabb fontos mérföldkő a WING nemzetközi terjeszkedési stratégiájában, amelynek célja, hogy Közép-Európa egyik vezető ingatlanfejlesztő és -befektető vállalatcsoportja az egész európai ingatlanpiac vezető szereplőjévé váljon.

Az Am Rosenanger lakópark a Dahme-tavak közelében található.
Fotó: Alexander Haas

A WING Csoport

A közép-európai ingatlanpiac egyik legjelentősebb ingatlanfejlesztője és -befektetője, meghatározó jelenléttel Magyarországon és Lengyelországban. A WING és a Griffin 2019-ben a mostanihoz hasonló felállásban már sikeresen működött együtt a Varsói Értéktőzsdén jegyzett piacvezető lengyel ingatlanfejlesztő, az Echo Investment 66 százalékos részesedésének megszerzésekor. 

 

A Griffin Capital Partners 

A legnagyobb magántulajdonban lévő befektetési és vagyonkezelő menedzsment társaság a közép-kelet-európai magántőke- és ingatlanpiacon, valamint a régió legaktívabb és leginnovatívabb befektetője. Az általuk kezelt befektetések bruttó eszközértéke meghaladja a 7 milliárd eurót, a befektetett tőke összege pedig a 3 milliárd eurót.