Hosszú távú bérleti megállapodást írt alá a Sziget Logisztikai Központ 22 ezer négyzetméternyi raktárterületére a GLP és az Alza. A kivitelezés már zajlik, a raktárakra és elosztóközpontokra szakosodott fejlesztő- és befektetőcsoport a tervek szerint már az idén, a harmadik negyedévben átadja az épületet. A többfunkciós létesítmény révén az e-kereskedelmi vállalat tovább javítja disztribúciós tevékenységét és a rendelésteljesítést.

Az új, tíz évre szóló szerződéssel új szintre lép a GLP és az Alza együttműködése Kelet-Közép-Európában: a cseh gyökerű cég szintén a GLP-t választotta a szlovákiai GLP Park Bratislava, valamint a csehországi GLP Park Prague Chrastany esetében.

A kész épület több mint 20 ezer négyzetméter. A kategóriás raktár- és kétezer négyzetméter fölötti irodaterületet, továbbá bemutatótermet és Alza Drive átvételi pontot foglal majd magában. Az utóbbiakhoz tartozó külön bejárat könnyű és biztonságos bejutást tesz lehetővé a vásárlóknak, a személyzet és a látogatók számára fenntartott külön parkolók pedig tovább javítják a megközelíthetőséget. A létesítményben több különböző kivitelben összesen 82 dokkolókaput alakítanak ki, amelyeken a furgonoktól a kamionokig számos járműtípust tudnak fogadni, ezáltal még gyorsabb és rugalmasabb lesz a kézbesítési folyamat utolsó szakasza.

22 ezer négyzetmétert bérel az Alza a GLP-től a Sziget Logisztikai Központban.

Magyarország fontos és dinamikusan növekvő piac az Alza számára – jelentette ki Takács Csaba, az Alza.hu operációs vezetője. Hozzátette: a szolgáltatásaik, elsősorban a kézbesítés további fejlesztése érdekében elengedhetetlen volt, hogy még közelebb kerüljenek a vásárlóikhoz, a szó minden értelmében. Azáltal, hogy egy épületben ötvözik a raktári, a bemutatótermi és az átvételi pont funkciót, több ezer azonnal, helyben átvehető terméket kínálhatnak, egyben számottevő mértékben lerövidítik az átlagos kézbesítési időt valamennyi magyarországi ügyfelüknek.

Miután Csehországban és Szlovákiában egyaránt zökkenőmentes volt az együttműködésük a GLP-vel, kézenfekvőnek tűnt, hogy a magyar piacon is közösen növekedjenek tovább.