BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Elderly,Woman,Walking,Pushing,Trolley,Bag

Öregasszonynak öltözve próbált megszökni Ukrajnából egy hadköteles férfi

A katonai szolgálat elől menekülő férfi öregasszonynak öltözött, majd vonatra szállt, hogy megszökjön Ukrajnából. A Kijev és Ungvár között közlekedő vonaton kapcsolták le, a hatóság bíróság elé állítja.

Egy odesszai férfi mindent megpróbált, hogy megmeneküljön a katonai szolgálat elől. Öregasszonynak öltözött, majd megpróbált Ungvárra eljutni. Kijevnél még sikerült vonatra szállnia, de végül a hatóság elkapta.

Elderly,Woman,Walking,Pushing,Trolley,Bag
hadköteles
Ukrajna
álruha
dezertálás
határőrszolgálat
Öregasszonynak öltözött és megszökött volna Ukrajnából, de elkapták a hadköteles férfit / Fotó: Shutterstock

Virágmintás fejkendőt és szemüveget viselt, és még egy kockás bevásárlótáskát is cipelt magával, hogy megtévessze a határőrszolgálatot. Iratok nem voltak nála, hogy ne lehessen igazoltatni. A férfi az elfogása után beismerte, hogy Ungvárról a zöldhatáron keresztül akart volna Szlovákiába szökni – írta meg a Kárpáti Igaz Szó.

A férfi ellen büntetőeljárás indult, bíróság előtt kell felelnie a tettéért.

Már a kettős állampolgárokat is a frontra küldi Ukrajna

Az ukrán határőrszolgálat szóvivője közölte, hogy a kettős állampolgároktól is elvárják, hogy teljesítsék a kötelességüket Ukrajna védelmében. Andrij Demcsenko azért beszélt erről, mert kiderült, hogy június 1-jétől azok a 18 és 60 év közötti férfiak sem hagyhatják el az országot, akiknek van más útlevelük is.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.