Közélet

Előre hozott választásokról beszél az MSZP egyik vezetője

A november végi tisztújító kongresszus nem nevez meg miniszterelnök-jelöltet -- erősítette meg Kovács László pártelnök. Juhász Ferenc, az MSZP frakcióvezető-helyettese -- aki Kecskeméten nyilatkozott munkatársunknak -- nem tartja kizártnak, hogy a kétéves költségvetés elfogadása után előre hozott parlamenti választásokat írnak ki.

Az MSZP nem állít miniszterelnök-jelöltet a párt november végi tisztújító kongresszusán, a kérdéssel azonban foglalkozik -- erősítette meg Kovács László elnök a párt megyei vezetőinek tegnapi értekezletét követően. A tanácskozáson egyetértés körvonalazódott arról, hogy a kormányfőjelöltet lehetőleg az országos lista véglegesítésével egy időben kell megnevezni. A résztvevők Kovács László elmondása szerint egyetértettek abban, hogy a novemberi kongresszusnak le kell zárnia a programról és személyi kérdésekről folyó párton belüli vitákat.A párt jelölőbizottsága csak jövő csütörtöki ülésén tart szimpátiaszavazást a jelöltekről -- mondta lapunknak Keleti György. Azok válnak hivatalos jelöltté, akik azt vállalják, s a bizottság egyharmada vagy legalább öt küldöttcsoport támogatja őket. Az eddigi információk szerint a pártelnöki posztra Kovács László mellett Szili Katalin is jelölést kapott. Elnökhelyettesnek utóbbi mellett javasolják még Kiss Pétert, Lendvai Ildikót, Nagy Sándort és Sós Tamást.Juhász Ferenc frakcióvezető-helyettes Kecskeméten nyilatkozva munkatársunknak kifejtette, a kétéves költségvetés elfogadása a legjobb eszköz a Fidesz számára, hogy megszabaduljon az FKGP-től. Szerinte többféle forgatókönyv képzelhető el, ezek egyike, hogy a büdzsé elfogadása után Orbán Viktor Torgyán József nélkül kormányoz a ciklus végéig, de nem kizárt az előre hozott választások kiírása sem.

Nem nevez meg kormányfőjelöltet a szocialista kongresszus A november végi tisztújító kongresszus nem nevez meg miniszterelnök-jelöltet -- erősítette meg Kovács László pártelnök. Juhász Ferenc, az MSZP frakcióvezető-helyettese -- aki Kecskeméten nyilatkozott munkatársunknak -- nem tartja kizártnak, hogy a kétéves költségvetés elfogadása után előre hozott parlamenti választásokat írnak ki. VG-ÖSSZEÁLLÍTÁS-->

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek