Dávid Ibolyát szóban és írásban is értesítettem az országos elnökség döntéséről, s kértem, hogy az MDF támogassa jelöltünket, Szűcs Lajost -- jelentette ki Kövér László a testület tegnapi ülése után. A pártelnök közlése szerint az MDF elnöke jelezte: a fórum országos választmánya még ebben az évben állást foglal a kérdésben. Szűcs Lajos ezzel összefüggésben azt mondta: a választókörzetben működő MDF-es alapszervezetek informálisan jelezték, hogy készek támogatni őt.
Kövér László elmondta még: amint az MDF válaszát megismerik, az FKGP-hez fordulnak, kérve, partnerük is álljon a jelölt mellé. Bánk Attila, a kisgazdapárt parlamenti frakciójának vezetője érdeklődésünkre természetesnek nevezte, hogy pártja Szűcs Lajos mögött áll. A tragikus körülmények között elhunyt Buza Attila megüresedett képviselői helyéért versenybe szálló politikus egyébként 1998 óta a Pest megyei önkormányzat képviselője.
Az MDF hivatalos testületei mindeddig nem foglaltak állást a Pest megyei 14. számú választókerületben esedékes időközi választások ügyében. Hetekkel korábban Pusztai Erzsébet, az MDNP elnöke bejelentette indulási szándékát a márciusi megméretésen, amit az MDF egyik megyei vezetője is "helyeselt", és Dávid Ibolya elnök sem kifogásolt. Azt azonban a fórumos politikusok rendre hangsúlyozták, hogy a végleges döntést az országos választmánynak kell meghoznia.