Nemtelen, a kormány oldaláról érkező támadásnak nevezte Kovács László a KVI levelét, amelyben a szervezet megtagadja az MSZP-től a párt által igényelt 28 állami tulajdonú ingatlan további ingyenes használatát. Az MSZP elnöke bejelentette: a párt emiatt beperli a vagyonkezelő szervezetet. Mint azt lapunk keddi számában megírta, az MSZP és a KVI 19 állami tulajdonú ingatlan sorsát vitatja. A szervezet olyan irodákat kér vissza, amelyek nagy részét soha nem használtuk, kisebb hányadát pedig már visszaadtuk -- állította Kovács László. A KVI álláspontjának érvényesülése esetén egyébként a szocialistáknak nem jutna ingyenes állami tulajdonú ingatlan.
Az országos elnökség emellett állást foglalt a parlamenti képviselőcsoportban december 11-én esedékes tisztújításról. A testület minden olyan, a frakció vezetésébe jelölt személyt alkalmasnak minősített, akik előzőleg a jelölőbizottság felmérése alapján megszerezték a megméretéshez szükséges 10 százalékos támogatást. Eszerint a frakcióvezetői tisztségre Lamperth Mónika és Nagy Sándor pályázik. A három fizetett frakcióvezető-helyettest Kiss Péter, Vancsik Zoltán, Katona Béla, Burány Sándor, Vastagh Pál, Veres János, Keller László és Baráth Etele közül választják majd ki. A képviselőcsoport titkárának posztjáért annak jelenlegi birtokosa, Göndör István mellett Tóth András is versenybe száll.
A november végi tisztújító kongresszus óta először tanácskozó elnökség várhatóan a következő ülésén dönt a belső feladatmegosztásról. Kovács László elmondta: eddig annyi történt, hogy a testület minden tagját meghallgatták szándékairól. Az elnök továbbra is tervezi a "bölcsek tanácsának" létrehozását, s ennek érdekében beszélgetéseket folytat a szóba jöhető, a párt hivatalos vezetésében szerepet nem játszó politikusokkal.