Az őszi ülésszak kezdetén tökéletesen működött a kormánypárti összhang: mindhárom koalíciós párt egységesen szavazott a parlament elé beterjesztett önálló indítványokról. A kormánypártok közötti véleménykülönbségek szinte csak a fél év utolsó hetében mutatkoztak meg, amikor hat kérdésben is különbözőképpen szavaztak.
A szőlőtermesztésről és borgazdálkodásról szóló 1997-es törvény módosítását, melyet Csatári József kisgazda képviselő nyújtott be, az FKGP és az MDF mellett az ellenzéki pártok is megszavazták, így a Fidesz -- MPP frakció hiába voksolt nemmel, a parlament elfogadta. Szintén a legnagyobb kormánypárt ellenében szavazta be az Országgyűlés a nemzetbiztonsági bizottság tagjai közé az SZDSZ-es Hack Pétert, mivel a másik öt párt -- a két kisebb koalíciós párttal együtt -- támogatta őt.
Az MDF négy, a kisgazdapárthoz kapcsolódó előterjesztésre mondott nemet. Az új szövetkezetekről szóló törvényjavaslatot, valamint a mezőgazdasági üzletrészről szóló törvénytervezetet, melyeket a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium nyújtott be a T. Ház elé, az ellenzéki pártokkal együtt ellenezte a demokrata fórum, így csak a Fidesz és az FKGP támogatásával, kis többséggel fogadta el az Országgyűlés. A kisgazda pártelnök, Torgyán József javaslatát (országgyűlési képviselők vagyoni helyzetét vizsgáló bizottság létrehozása, valamint a bizottság tisztségviselőinek és tagjainak megválasztása) a két nagyobb kormánypárt a MIÉP támogatásával tudta elfogadtatni; az MDF mindkét tárgyban az ellenzékkel szavazott.
Az FKGP csak egy indítvány kapcsán nem szavazott a koalíciós partnereivel, igaz, ellene sem: az olajbizottság jelentésére 15 kisgazda az "igen" gombot nyomta le, 14 a "nem"-et, egy tartózkodás mellett. A jelentést végül nem fogadták el, mivel a Fidesz, az MDF és a MIÉP ellenezte.