"Kooptált" küldöttgyűlés volt az MVSZ hét végi régióküldötteinek találkozója -- véli Pálfy G. István --, mivel arra számos olyan küldött nem kapott meghívót, akinek joga lett volna jelen lenni. Szíjártó István, az MVSZ anyaországi régiójának elnöke lapunknak azt mondta: a gyűlés kezdetére 240 küldött regisztráltatta magát, ám csak 127 vett részt a gyűlésen. A személyeskedő hangvételű tanácskozáson Tőkés László, az MVSZ védnöki testületének elnöke felajánlotta lemondását, ám erre senki sem reagált.
A küldöttek szombaton Király Zoltánt, az MVSZ fővárosi szervezetének elnökét választották elnökhelyettesnek -- ellenfele G. Nagyné Maczó Ágnes, Üröm polgármestere, Somorjai-Bessenyei Ágnes, a Kanadai Magyarok Országos Tanácsának képviselője, Balogh László, az anyaországi régió képviselője és Papp László, a nyugati régió képviselője volt.
A rendkívüli küldöttgyűlés végül elfogadta a korábban hiányolt költségvetést és egy állásfoglalást is, mely szerint "az MVSZ küldöttgyűlése megdöbbenéssel vette tudomásul, hogy Filó Katalin keresetet nyújtott be a Fővárosi Bírósághoz, megkérdőjelezve a 172 küldött kezdeményezésére összehívott rendkívüli küldöttgyűlés összehívásának szabályosságát".