Az ügyvivői testület megbízott tagjainak két héten belül el kell készíteniük az SZDSZ jelöltállítási menetrendtervezetét a 2002-es országgyűlési választásokra. Az üt határozatában Szent-Iványi István leendő frakcióvezetőre és Gulyás Józsefre osztotta a feladatot. Mint ismert, az SZDSZ mind a 176 választókörzetben önálló jelöltet kíván indítani, akik személyéről a pártelnök tervei szerint 2001 áprilisáig dönteni kell.
Az elképzelések alapján a jövőben hetente ülésező üt arról is döntött, hogy három tagjának kiemelt, konkretizált "munkakört" jelöl meg. Bőhm András elnökhelyettesként, Wekler Ferenc pártszervezőként dolgozhat, Szent-Iványi István pedig a párt és a parlamenti frakció tevékenységének koordinálásában játszik szerepet.
A három politikus és Demszky Gábor elnök mellett szakértők alkotják majd az SZDSZ választási kabinetjét. Az üt állást foglalt arról, hogy a kabinet ténykedése nem csorbíthatja a testület hatáskörét. Az üt egyik tagja lapunknak azt mondta: az első megbeszélésen "rugalmasan" kezelték az új elnök által napirendre tűzött előterjesztéseket, s a fenti döntésekkel végül mindenki egyetértett.