A Munkáspárt önállóan indul a jövő évi választásokon, s egyéni képviselőjelöltjeinek 80-90 százalékát már kiválasztotta -- nyilatkozta lapunknak Vajda János. A párt alelnöke elmondta: május végi kongresszusukon dolgozzák ki új politikai programjukat. Ez lesz a Munkáspárt első olyan programja, ami a kapitalista viszonyok között fogalmaz meg cselekvési pontokat. A kongresszuson megnevezik miniszterelnök-jelöltjüket, országos listájukat pedig kora őszre állítják össze.
Be akarunk jutni a parlamentbe -- fogalmazott Vajda János. Szerinte a párt 180-200 ezres stabil szavazóbázisának kiszélesítésével ez megvalósítható. A közvélemény-kutatások szerint 1-2 százalékos a Munkáspárt támogatottsága, de ez így volt az előző ciklus közepén, a választásokon mégis négy százalékot szereztünk -- magyarázta az alelnök. A Munkáspárt elképzelései szerint a lecsúszó rétegekből növelhetik a szavazataik számát. Azokat az alkalmazottakat és értelmiségieket is szeretnék megnyerni, akik "leszámoltak a rendszerváltás illúzióival".
A Munkáspárt egyébként nem indult a dabasi időközi választáson. Vajda János közlése szerint a párt helyi szervezete ugyan állított saját jelöltet a választásra, ám ő mégsem indult el, mivel időközben elköltözött.