A hazai gazdasági élet szereplőit európai uniós információkkal segítő hét eic közül elsőként a pécsi vezette be a Tender Support System (TSS) -- tendertámogató -- keresőszoftverre alapozott legújabb szolgáltatást. Az előfizetők az EU közbeszerzési piacának legfrissebb versenykiírásairól kaphatnak naprakész, friss áttekintést. A számítógépes program lehetővé teszi, hogy a hazai vállalkozások saját érdeklődési körüknek és profiljuknak megfelelően szűrt, friss információkat kapjanak az EU-tagországokban kiírt közbeszerzési pályázatokról, melyek száma naponta nemritkán több ezer.
Az EU tagállamaiban a GDP 15 százalékát a közbeszerzési szférában termelik meg, amely a magyar vállalkozások előtt is nyitott. A pályázók megmérethetik magukat az európai közösségi normák szerinti versengésben, melynek tisztasága felett az EU intézményei őrködnek.
Bár a tenderek többsége közepes és nagyvállalatok számára kecsegtető, de gyakran előfordul, hogy a pályázatot elnyerő mamutcégek másokkal végeztetik el a munkát. Itt már a magyar társaságok is "labdába rúghatnak".