A színpadok és programhelyszínek bontása már tegnap délelőtt megkezdődött, a hét végére a naponta hatvanezer ember ellátására és szórakoztatására hivatott infrastruktúra teljes egészében eltűnik a nevét is visszanyerő Óbudai-szigetről. A takarítás -- amelynek költségei az egész rendezvény ideje alatt több mint húszmillió forintot tettek ki -- összesen egy hétig tart majd.
A fesztiválra összesen 361 ezren látogattak ki; ebben a nézőszámban természetesen többször szerepelnek azok, akik több napi- vagy hetijegyet vettek. Utóbbi lehetőséggel több mint 17 ezren éltek, illetve összesen százezer feletti napijegyet adtak el. Az egy hét alatt többek között 3,6 tonna főzőkolbászt, 1,4 tonna virslit és 3,2 tonna kenyeret fogyasztottak a szigetelők. Az italfogyasztás összegzése még nem készült el, de irányadó lehet, hogy két éve 300 ezer látogató ötvenezer liter bort és 5200 hordó sört ivott.
A rekordszámú látogató ellenére a Sziget -- az ott készült közvélemény-kutatás szerint is -- minden eddiginél békésebb volt: a tavalyinál kevesebb lopás történt, kábítószer-birtoklás miatt pedig alig három tucat eljárás indult. A 361 ezer látogató közül huszonkettőt kellett orvosi segítséggel kijózanítani.