Az MDF soha egyszer sem mondta, hogy koalícióra készül lépni az MSZP-vel, arról pedig nem tehetünk, hogy a Fidesznek van egy pártlapja, amely folyamatosan a lehetséges együttműködést szajkózza - mondta Dávid Ibolya pártelnök a Nap-kelte szerda reggeli adásában. A politikus hangsúlyozta, hogy a demokrácia játékszabályai alapján a választók először szavaznak, és a választások után, az eredmények ismeretében találhatnak egymásra az önálló értékrendjükben valamilyen közös pontra bukkanó pártok, addig pedig teljesen felesleges találgatni.

Dávid Ibolya egyúttal ismét elutasította a "machiavellista" gyűjtőpárt ötletét, amellyel 1999-2000 óta próbálkozik a Fidesz. Mint mondta, pártját nem sikerült belelökni az olvasztótégelybe, még akkor sem, ha a Fidesz először szétzúzta a Békejobbot, később megpróbálkozott azzal, hogy az MDF ne alkosson önálló frakciót, majd az uniópárt ötletével állt elő, ezután pedig, Hende Csaba "átvétele" után a kettős tagsággal is megkísérelte a két párt "összeragasztását".

Dávid Ibolya felhívta a figyelmet arra is, hogy mintha éppen a Fidesz "kacsingatna" megállás nélkül a baloldalra. Utalt többek közt a kórház-privatizációról szóló népszavazásra, vagy Csintalan és "Pitti elvtárs" megjelenésére a nagyobbik ellenzéki párt háza táján, és határozottan aláhúzta, hogy az MDF nem híve "az én kommunistám jó kommunista", az egyik hazafi, a másik hazaáruló politikájának.

Pitti Zoltán a Horn-kormány idején volt az APEH elnöke, és idén januárban még éles szavakkal bírálta a Fidesz családi gazdaságokat előtérbe helyező politikáját. A szakember a közelmúltban lett tagja az Orbán Viktor indította Gazdasági Konzultáció (GK) testületének. (Hirado.hu)