A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) tizenhárom fős elnökségéből nyolcan tisztán szeretnének látni a kapitány, Lothar Matthäus szerződéshosszabbításának ügyében. A papírokat már megkapták, egyelőre azonban hivatalosan még nem beszélnek róla. Az Index azt viszont megtudta, kontroll alatt akarják a jövőben tartani a kapitányt, elérni, hogy alkalmazottként ne ő szabjon feltételeket. Úgy hírlik, elégedetlenek munkájának mennyiségével is.

Az egyik neve elhallgatását kérő tag úgy vélekedett: "kontroll alatt kell őt tartani." Matthäus ugyanis meglehetősen keveset tartózkodik Magyarországon, gyerekei és a legkülönfélébb meghívások miatt rengeteget van külföldön, Németországban dilettánsokat oktat futballra egy tévécsatorna esti műsorában.

Összességében egy évben mindössze alig több mint hatvan napot dolgozik, és ezt keveslik. Röviddel kinevezése után Dubaiban tartózkodott, az idei bajnoki szezon kezdetekor Kaliforniában, a bajnoki meccsekről elmaradozott, saját bevallása szerint kétszer ment el edzésre márciusi, a magyar edzőkkel történő összetűzése után.

"Teljesítmény is legyen mögötte, járjon edzésekre, ne csak szöveg és marketing. A munkát pedig számon lehessen kérni, ne csak szépen szóló lózungok hangozzanak el" - emlékeztetett egy elnökségi tag. (Index)