A rendőrség a lakosság segítségét kéri egy eltűnt, szívbeteg kisfiú felkutatására; a 4 éves Bongers Leon szerdán dél tájban távozott el ismeretlen helyre nagyszülei jászberényi házának udvaráról - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Leon november 12-én lesz 4 éves, körülbelül 100 centiméter magas, normál testalkatú, sötétkék szemű, rövid sötét hajú, fülei kissé elállóak, álla hegyes - mondta Kovács Ágnes rendőr zászlós. A fiú koponyája hátsó részén egy 50 forintos nagyságú hajhiány van, a mellkasán hosszanti vonalban egy 10 centiméter hosszú, műtétből származó vágás van, amely alatt két kisebb pontforradás is látható.

Elől, felül négy foga letört, amelyek tönkre is mentek - tette hozzá. Tájékoztatása szerint Leon eltűnésekor pelenkát és egy kopott szürke színű pizsamát viselt, amelyen két kisegér látható egy sajttal. Lábán nem viselt semmit, mezítláb ment el. Nyakában egy ezüstszínű nyakláncot hord, amelyen egy skorpiót ábrázoló medál van. Leon betegsége miatt valószínűleg visszahúzódó és fáradékony, idegenekkel nem ismerkedik. Reggel és este fontos gyógyszereket kell szednie - tudatta.

A sajtóreferens elmondta: a rendőrség azonnal nagy erőkkel megkezdte a kutatást, munkájukat helyi polgárőrök, tűzoltók és két kereső kutyás csoport is segítette. A keresést késő este hagyták abba, csütörtök pirkadattól közel százan folytatják. A Jászberényi Rendőrkapitányság kéri, amennyiben valaki felismeri Bongers Leont, vagy tud a hollétéről értesítse bármelyik rendőrkapitányságot. Bejelentéseket bármelyik rendőrnél személyesen illetve telefonon az 57/504-280-as valamint a rendőrség 107, 112 segélyhívó számain továbbá az ingyenesen hívható 06-80-555-111 "telefontanú" zöldszámon lehet tenni. (mti)