Demszky Gábor a fővárost tíz év múlva Európa legtisztább vizű, multikulturális jellegű és népes fővárosának szeretné látni - erről a célkitűzésről maga a főpolgármester beszélt a legnagyobb fővárosi beruházás, a Corvin sétány projekt szerdai alapkőletételén.
A 175 milliárd forintos beruházási értékű Corvin sétány projekt alapkőletételén a szabad demokrata politikus azt is kifejtette, hogyan képzeli el ezeknek a céloknak a megvalósulását. Mint mondta, Budapest annak köszönhetően lehet Európa legtisztább vizű fővárosa, hogy teljes lesz a csatornázottsága, és minden szennyvizet megtisztítanak benne. Budapest oly módon válhat multikulturális jellegűvé, hogy a térségben a legsokszínűbb kulturális kínálatot nyújtja - folytatta, hozzátéve, hogy ő a kultúrába beleérti a szórakozást is.
A főváros benépesülésének tendenciájáról szólva pedig elmondta: a magyar főváros lélekszáma 1,9 millió lesz, ennek a népességnek a befogadásához azonban újabb lakásokra lesz szükség. Ezzel összefüggésben biztatónak nevezte, hogy Budapesten már jelenleg is elkészül évi 10 ezer lakás, s utalt arra, hogy az alapkőletételt követően meginduló munkálatok végére a Corvin sétány projekt keretében négyezer lakás épül majd. (MTI)