Közélet

A szocialisták félmilliárdos "reklám-bulija" nyíregyházán - A Fidesz a "fű alatti" szerződésről

A szabolcsi megyeszékhely hétfői önkormányzati testületi ülésén, a 'két közgyűlés között történtek' napirendi pontnál felszólalásában Dr. Vinnai Győző a Fidesz MPSZ-KDNP városi frakcióvezetője bemutatta a közgyűlésnek azt a szerződést, mely a város tulajdonában lévő Városkép Kht. és egy budapesti székhelyű reklámcég között köttetett, 10 év időtartamra, 500 millió forint értékben - közölte a Fidesz helyi szervezete.

A frakcióvezető szerint a szerződés fű alatt született, úgy, hogy a kötelező pályáztatást és közbeszerzést kikerülve egy egyértelműen baloldali kötődésű reklámcégnek adta el a város összes külterületi reklámfelületét, noha évek óta ez volt az önkormányzati cég egyetlen nyereséges tevékenysége - derül ki a párt közleményéből.

Vinnai emlékeztetett arra is, hogy a cég ügyvezetőjének alkalmatlanságára, párt kötődése és az általa irányított médiumok (Nyíregyházi Televízió, Nyíregyházi Napló) elfogultsága miatt már többször felhívták a városvezetés figyelmét, de az mindig csukott fülekre talált.

Vinnai kérdést intézett Csabai Lászlónéhoz (MSZP) a város polgármesteréhez, és a szocialista frakcióhoz, volt-e tudomásuk a tavaly augusztusban kötött szerződésről? Csabainé elismerte, tudott a szerződésről, de azt szerinte nem kellett a közgyűlés elé vinni; azt pedig egy későbbi vizsgálat hivatott tisztázni, hogy a félmilliárdos szerződés közbeszerzés köteles-e.

Vinnai a közgyűlés szünetében tartott rögtönzött sajtótájékoztatóján kifejtette: a Fidesz frakció véleménye szerint a szerződés nem csak gyanús körülmények között született, hanem önkormányzati rendeletet is sért, ezért arra kérte a polgármestert, azonnali hatállyal függessze fel a szerződést és a céget irányító ügyvezetőt.

Kapcsolódó cikkek