Közélet

Gyermekekkel teli busz borult az árokba a 8-as úton - 17 sérült

Egy életveszélyes és három súlyos sérültje is van annak a buszbalesetnek, amely pénteken reggel történt a Vas megyei Vasszentmihály és Rönök között a 8-as számú főúton - értesült MTI forrásból a hirado.hu.

"Tizenhét embert láttunk el a baleset helyszínén, közülük egy életveszélyesen megsérült, őt mentőhelikopter szállította a szombathelyi Markusovszky Kórházba" - tájékoztatta a sajtót a baleset helyszínén Puskás Tivadar, a Nyugat-dunántúli Regionális Mentőszervezet orvos-igazgatója. Puskás hozzátette: a baleset sérültjei között 13 középiskolás korú fiatal van, az életveszélyes sérült valószínűleg az egyik kísérő tanár, a súlyos sérültek között pedig egy gyermek van.

A sérültek egy részét a körmendi, másik részét pedig a szombathelyi kórházba szállították a mentők - mondta. Szalai Ferenc alezredes, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta: a román turistákat szállító autóbusz Rábafüzes irányába haladt a 8-as számú főúton, amikor eddig tisztázatlan okból lefutott az útról, majd egy több méter mély árokba borult. Szavai szerint a romániai Hunyad megyéből az olaszországi Velencébe tartó autóbuszon két sofőr is volt, de ennek ellenére megítélése szerint a fáradtság, illetve a vezető pillanatnyi elalvása is közrejátszhatott a balesetben.

A sértetlenül maradt utasokat, a vasszentmihályi művelődési otthonban helyezték el, a balesetről már értesítették Románia budapesti konzulátusát, s a konzul el is indult a helyszínre.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek