Közélet

Budaházy és Toroczkai a "homokos söpredék" ellen akar fellépni - Kegyetlenebb támadások?

A tavalyinál szervezettebb, hevesebb, kegyetlenebb támadásoktól tart a BRFK a jövő szombati Meleg Méltóság felvonulás résztvevői ellen, miután Budaházy György és Toroczkai László interneten terjesztik felhívásukat - írja a Népszabdság.

Hunnia serege megvédi a magyarok fővárosát címmel közölt közös felhívásában Budaházy és Toroczkai arra szólította föl a "magyar hazafiakat", hogy július 5-én "jöjjenek Budapestre, az Oktogonhoz". Július 5-én délután "a minden alapvető tradicionális erkölcsi értéket lábbal tipró homokos söpredék magamutogató nyilvános felvonulást és utcabált szervez, hirdetve ezzel Magyarország aberráltak és idegenek általi megszállását. (...) Nem hagyjuk, hogy ilyen-olyan színű külföldi aberráltak erőszakolják rá a maguk idegen és beteg világát Magyarországra" - áll a minősíthetetlen hangvételű, e helyen más pontjain nem idézhető szövegben, amelyben arra hívják föl híveiket, hogy "állj te is a védők közé, alakítsatok védelmi csapatokat... A kiállás erkölcsi kötelesség. (...) Július 5-én meg kell védenünk Magyarország becsületét."

A BRFK szóvivője a Népszabadságnak elmondta: kedd délig egyetlen, a Meleg Méltóség Napjához kapcsolódó demonstrációt jelentettek be: a Rendszerváltó Fórum a melegfelvonulás befejezése után ugyanazon az útvonalon vonul majd végig, amelyen előttük a melegek tették. Demonstrációjukat a BRFK tudomásul vette és biztosítja.

Természetesen mi is olvassuk az internetes felhívásokat, mozgósításokat - mondta Tafferner Éva, hozzátéve: a rendőrség mindent elkövet a rendzavarás, az erőszak, a melegek elleni támadások, akciók, a felvonulók és az ellendemonstrálók esetleges összecsapásának megelőzése érdekében.

melegfelvonulás Toroczkai Budaházy főváros
Kapcsolódó cikkek