Közélet

A Fidesz nem vesz részt a Magyar Charta gyűlésén

A SZDSZ-szel ért egyet a Fidesz a Magyar Charta ügyében, a párt nem vesz részt a kormányfő által kezdeményezett szeptemberi gyűlésen - mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke.

"A hétvégi rendezvényen történteket a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség egész egyszerűen rendőrségi kérdésnek tekinti. Az egy képtelen helyzet, hogy Magyarországon a rendőrség nincs abban az állapotában, hogy képes legyen előre bejelentett rendezvények békés, rendezett lebonyolítását garantálni" - hangsúlyozta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke.

Azt tanácsolják a miniszterelnöknek, hogy ne a közjogi méltóságokat hívja össze, hanem a rendőrség vezetőit hivassa magához, annak érdekében, hogy egy előre bejelentett rendezvényt európai módon lehessen megrendezni Magyarországon - idézi a Fidesz elnökét a hvg.hu az MTI alapján.

Az SZDSZ elnöke kedden azt mondta: a párt nem tartja helyesnek, hogy egy párthoz kötődjenek az ilyen típusú kezdeményezések. Fodor Gábor hangsúlyozta, hogy csak akkor vesznek részt a szeptemberi gyűlésen, ha az nem egy pártrendezvény lesz, hanem más politikai erők is támogatják azt. Horn Gábor ezt megelőzően kedden reggel azt mondta: nem ért egyet a Magyar Chartával és a szeptemberi gyűléssel. Az SZDSZ ügyvivője arról is beszélt, hogy nincs szükség törvénymódosításra, csak alkalmazni kell a meglévő jogszabályokat.

melegfelvonulás Fidesz Magyar Charta
Kapcsolódó cikkek