Közélet

Kétgólos vereség Isztambulban

Az MTK Budapest 2-0-ás vereséget szenvedett a Fenerbahce otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája második selejtezőkörének első mérkőzésén. Két szerencsés gól döntött, ám az eredmény a játék képe alapján így is a magyar csapat számára hízelgő.

Fenerbahce (török)-MTK Budapest 2-0 (1-0)

Isztambul, 50 ezer néző, v: Serge Gumienny (belga)
gól: Roberto Carlos (15.), Selcuk (59.)
sárga lap: Selcuk (55.), illetve Bori (40.), Pollák (62.), Balogh B. (87.)

Fenerbahce: Volkan - Gökhan Gönül, Eduardo, Lugano M., Roberto Carlos - Ugor Boral (Gürhan, 68.), Selcuk, Alex, Kazim Kazim (Burak, 85.) - Güiza, Semih (Emre, 76.)

MTK Budapest: Végh - Horváth L., Lambulic, Balogh B., Pollák - Zsidai, Pintér - Nagy G., Pátkai (Szabó Á., a szünetben), Bori (Hrepka, 85.) - Urbán (Pál, 57.)

Az első félidőben a törököknél volt többet a labda, de a magyar bajnok feltűnően s fegyelmezetten tartotta be Garami mester szervezett védekezésre alapuló taktikáját, így a Fenerbahce csupán szögletekig jutott. Az MTK Roberto Carlos Lambulicon megpattanó vezető gólja után is nyugodtan játszott, igyekezett megtartani a labdát, ami többé-kevésbé sikerült is a Hungária körúti fiataloknak.

A második félidőben sem esett össze a magyar csapat, de az újabb szerencsés török gól (Selcuk lövésébe ért bele szerencsétlenül Lambukic) után fokozták a nyomást, 20 percig nagyon beszorult az MTK, ebben az időszakban több gólt is szerezhettek volna a házigazdák. A hajrában kicsit enyhült a nyomás, de változatlanul a törökök irányították a meccset és megérdemelten nyertek a fegyelmezetten játszó és mindent megpróbáló MTK ellen. A visszavágó jövő szerdán 20:45-kor kezdődik a Szusza Ferenc Stadionban.

AS-->

Kétgólos MTK Budapest Fenerbahce vereség Isztambul
Kapcsolódó cikkek