Közélet

Azonnali vizsgálat az Árpád hídi torlódás miatt

Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes azonnali vizsgálatot rendelt el az Árpád híd felújítása miatt kialakult torlódással kapcsolatban.

A főpolgármester-helyettes arra kérte a Főpolgármesteri Hivatal Közlekedési Ügyosztályának vezetőjét, hogy haladéktalanul vizsgálja ki, kit és milyen mértékben terhel a felelősség az Árpád híd felújítás miatt kialakult forgalmi dugóval kapcsolatban.

A forgalmi torlódásokat okozó, a munkaterület lefedésére szolgáló szerkezetnek a munkálatok alatti folyamatos, zavartalan közlekedés biztosítása lett volna a feladata, ehelyett komoly gondot okozott az autósoknak. Ezért az ügyosztályra és a kivitelezést megrendelő FKF Zrt.-re kiterjedő vizsgálatnak arra is ki kell térnie, hogy milyen intézkedésekkel lehet a felújítás alatt a forgalmat gyorsítani, a közlekedést megkönnyíteni.

A főpolgármester-helyettes az eredmények függvényében felszólítja a felelőst, hogy vizsgálja meg a szerkezeten fennakadt járművek esetleges kárigényeit. A vizsgálat megállapításait és az ügyosztály intézkedési javaslatait legkésőbb holnapra, a kora reggeli órákra kérte Hagyó Miklós.

közlekedés főpolgámester Budapest főváros Árpád Híd
Kapcsolódó cikkek