Közélet

Erzsébetvárosi ingatlanpanama: sokan jól jártak

A Népszabadság úgy tudja, hogy vádalkut készítenek elő az erzsébetvárosi ingatlanpanamák ügyében Nagy György vállalkozóval, akit novemberben őrizetbe vettek, majd egy hónapra előzetes letartóztatásba helyeztek.

A lap csütörtöki számában megjelent írás szerint ez vezethetett ahhoz, hogy kedden őrizetbe vették Gál Györgyöt, Erzsébetváros önkormányzata gazdasági bizottságának szabad demokrata elnökét, akit milliárdos károkozással gyanúsítanak. A Központi Nyomozó Főügyészség nyolc önkormányzati bérház eladása ügyében nyomoz. A gyanú szerint strómanok és offshore cégek révén sokan jól jártak a házeladásokkal - számol be a Hírszerző a Népszabadság cikke alapján.  

A cikk, amely részletesen ismerteti az ügyet, úgy tudja, Nagy élettársa, Szijjártó Piroska az ügyben részletes feltáró vallomást tett, hasonlóan két - az offshore cégek kézbesítési megbízottjaként szereplő - ügyvédhez.

A lap hivatkozik az Indexre, amely szerint Nagy György az egyik vitatott ingatlanhasznosításban szerepet játszó Király utca 15. lakóinak üzlettársként mutatta be Garabics Károly korábbi erzsébetvárosi fideszes képviselőt.

Erszébetváros ingatlan vádalku
Kapcsolódó cikkek