Közélet

Orbán: Gazdasági elnyomás Magyarországon

Gazdasági természetű elnyomás van Magyarországon -mondta Orbán Viktor az Inforádióban.

 A Fidesz elnöke arról beszélt,hogy az egyéni kezdeményezőkészséget, a vállalkozó szellemet, az alkotókedvet nem jutalmazza, sőt inkább lefojtja a jelenlegi rendszer. Az embernek mindenképpen az lehet az érzése, hogy ebben az országban valamit kezdeni szinte reménytelen. Ezt elnyomásnak nevezik- ondta Orbán.

Arra a kérdésre, hogy az ellenzéknek dolga-e népszerűtlen intézkedésekkel szembesíteni az embereket, Orbán Viktor azt mondta, ezt nem tekinti feladatnak. "Pont fordítva, azt akarom nekik megmutatni, hogy melyik az az út, amire ha rálépünk és átalakítjuk a mostani gazdasági rendszerünket, akkor nem lesz szükség ezekre a népszerűtlen intézkedésekre: a a szociális, tehát számos dolog fönntartható lenne. Az egész magyar államháztartás fönntartható lenne, ha egymillióval több ember dolgozna".

A Fidesz elnöke nem zárta ki, hogy a Reformszövetség javaslatait majd az ellenzék is,meg a kormány is támogatja. Mert "ha előkerül egy javaslat, ami az ország érdeke, akkor azt szolgálni kell."

A jelenlegi gazdasági gondokról szólva elmondta, "ma nem a válság maga az igazi veszély, hanem a válság félrekezelése, amely egyébként megtestesül a 2009-es évre szóló költségvetésben."

A Magyar Gárda Egyesület feloszlatásáról úgy vélte egy bírósági ítélet a társadalmi gondokat nem oldja meg, ehhez másfajta kormányzás, más hatalomgyakorlás, egy új politika szükséges.

elnyomás Orbán Viktor ellenzék reformszövetség gazdaság
Kapcsolódó cikkek