Közélet

Gebrselassie csak nyert, csúcsot nem döntött

A világcsúcs ugyan elmaradt, ám így is kiváló idővel nyerte meg a pénteki dubaji maratonfutó versenyt a rekorder Haile Gebrselassie.

A 35 éves etióp atléta 2 óra 5 perc 29 másodperces eredménnyel ért célba, ami másfél perccel rosszabb, mint a tavaly szeptemberben, Berlinben felállított 2:03:59-es rekordja. A csúcsdöntés nem elsősorban Gebrselassién múlt, hanem az időjárási körülményeken, ugyanis a viadal felétől megeredt az eső Dubajban, ami éppen annyira lassította le az etiópok büszkeségét, hogy ne legyen esélye a berlini eredmény megjavítására.

„Olyan 30 kilométerig minden remekül alakult, aztán jött az eső. Mindenesetre nagyon boldog vagyok, mert talán még soha nem futottam ilyen jól hasonló időjárási viszonyok között” – nyilatkozott Gebrselassie.

A pályán kétszeres olimpiai bajnok hosszútávfutó ezzel elesett a minden idők legjobb eredményéért felajánlott egymillió dolláros bónusztól, igaz, szomorkodnia nem kell, hiszen sikeréért így is átvehet 250 ezer dollárt a szervezőktől. A nők versenyét a szintén etióp Bekele Sertsu nyerte, 2:24:01-gyel.

Dubaj csúcsdöntés atléta maraton etióp Gebrselassie
Kapcsolódó cikkek