Közélet

Williams–Szafina-döntő lesz Melbourne-ben

A második helyen kiemelt, amerikai Serena Williams és a harmadikként rangsorolt, orosz Dinara Szafina játssza az ausztrál nyílt teniszbajnokság női egyes küzdelmeinek szombati fináléját.

Az elődöntőben előbbi fantasztikus játékkal, könnyedén nyert a negyedik helyen kiemelt, orosz Jelena Gyementyjeva ellen, utóbbi pedig honfitársát, Vera Zvonarjovát győzte le két szettben. A 27 éves Williams karrierje negyedik döntőjére készülhet Melbourne-ben, 2003-ban, 2005-ben és 2007-ben is megnyerte a viadalt. A 22 éves Szafina a második alkalommal jutott be Grand Slam-döntőbe, tavaly a Roland Garros fináléjában szenvedett vereséget a szerb Ana Ivanovictól.

A két játékos a tavalyi US Open elődöntőjében is találkozott egymással, akkor a fiatalabbik Williams-lány könnyedén, 6:3, 6:2 arányban diadalmaskodott. A szombati összecsapás győztese hétfőtől a világranglistán is átveszi a vezetést. 
Elődöntő, nők:
S. Williams (amerikai, 2.) – Gyementyjeva (orosz, 4.) 6:3, 6:4
Szafina (orosz, 3.) – Zvonarjova (orosz, 7.) 6:3, 7:6 (7-4)

Serena a páros fináléjában is érdekelt lesz, miután nővérével, Venusszal 58 perc alatt legyőzték a Casey Dellacqua – Francesca Schiavone ausztrál–olasz duót. A testvérek 2001 és 2003 után nyerhetnek újra Melbourne-ben, összességében pedig a nyolcadik GS-trófeájukra hajtanak.
Elődöntő, női páros:
S. Williams & V. Williams (amerikai, 10.) – Dellacqua & Schiavone (ausztrál–olasz 12.) 6:0, 6:2
Hantuchova & Szugijama (szlovák, japán 9.) – Dechy & Santangelo (francia, olasz) 6:4, 6:3

szafina Egyéni nők páros zvonarjova Australian Open gyementyejeva Serena venus tenisz williams Elődöntő
Kapcsolódó cikkek