Egyéni

Levélben szavazhatnak

Gyökeresen átalakítaná a választási rendszert a Fidesz-frakció koncepciója. Az MTI birtokába került tervezet által felvázolt új szisztéma egyfordulós, kétszavazatos, töredékszavazat-visszaszámláló elemekkel kombinált választási rendszert jelentene.
2011.10.07 Olvasási idő:

Ab: alkotmányellenes az egyéni választókerületek szabályozása

Az Alkotmánybíróság szerint alkotmányellenes az országgyűlési egyéni választókerületek jelenlegi szabályozása, ezért a testület 2011. december 31-i határidővel megsemmisítette az egyéni választókerületeket meghatározó 1990-es minisztertanácsi rendeletet - közölte a testület sajtófőnöke, Sereg András.
2010.12.06 Olvasási idő:

Nem népszerű az egyéni cég

Nem élnek az egyéni vállalkozók az egyéni cég nyújtotta lehetőséggel, pedig az új szabályozás alapján az a gazdasági forgalom teljes jogú szereplője lehet.
2010.08.11 Olvasási idő:

Egyéni vállalkozók is kérhetik a járuléktartozás elengedését

Közel egymillió járulékfizetőt érint az Alkotmánybíróság közelmúltban hozott döntése, amely alapján az adó mellett immár a járuléktartozás mérséklésére, elengedésére is méltányossági kérelemmel lehet fordulni az adóhatósághoz - ismerteti a Népszabadság keddi száma.
2009.07.28 Olvasási idő:

Választási reform és népszerű politikai üzenetek - Távol a megegyezés a PC szerint

Az utóbbi hónapokban felerősödött a választási rendszer reformjának igénye, amelynek legfontosabb okai a választókerületek között kialakult, az egyenlő választójog elvét sértő súlyos aránytalanságok, a jelöltállítás körüli látványos visszaélések és botrányok, illetve a kisebb létszámú parlamentre vonatkozó demagóg ígéretlicit.
2009.03.05 Olvasási idő:

SZDSZ: A kétpártrendszert erősítené az új választójogi csomag

A kétpártrendszer kialakulását erősítené a kormányfő választójogi csomagja az SZDSZ szerint. Gulyás József, a párt képviselője a Népszabadságnak azt nyilatkozta: támogatják az Országgyűlés, illetve az önkormányzati testületek létszámának csökkentését, és akár a listás rendszer irányába is hajlandóak lennének "eltolni" a (jelenleg egyéni és listás képviseleti, vegyes) rendszert, a választói akarat torzítását eredményező megoldásokat azonban nem támogatják.
2009.02.16 Olvasási idő:

Williams–Szafina-döntő lesz Melbourne-ben

A második helyen kiemelt, amerikai Serena Williams és a harmadikként rangsorolt, orosz Dinara Szafina játssza az ausztrál nyílt teniszbajnokság női egyes küzdelmeinek szombati fináléját.
2009.01.29 Olvasási idő:

Egyéni csúccsal lett negyedik Pekingben

2008.09.11 Olvasási idő: