Közélet

Egy gól döntött Izraelben

A magyar válogatott idei első megmérettetésén 1-0-ás vereséget szenvedett Tel-Avivban Izrael legjobbjai ellen.

Izrael-Magyarország 1-0 (0-0)

Ramat Gan Stadion, 9211 néző

Gólszerző: Josszi Benajun (77.). Sárga lap: Ben Haim (7.), illetve Juhász (48.)

Izrael: Dudu Avat (Nir Davidovics, a szünetben) - Joav Zsiv, Dekel Kejnan, Tal Ben Haim, Dedi Ben Dajan - Josszi Benajun (Biram Kijal, 90.), Gal Alberman, Mose Ohajon (Klemi Saban, a szünetben), Szalim Tuama (Maor Buzaglo, 60.) - Omer Golan, Roberto Kolautti (Ben Sahar, a szünetben)
 
Magyarország: Fülöp Márton - Szélesi Zoltán (Szalai Ádám, 84.), Juhász Roland (Tímár Krisztián, 75.), Vanczák Vilmos, Bodor Boldizsár (Halmosi Péter, 84.) - Vadócz Krisztián (Tóth Balázs, 65.)- Gera Zoltán, Hajnal Tamás, Huszti Szabolcs, Dzsudzsák Balázs (Rudolf Gergely, 70.) - Torghelle Sándor

Az első félidőt gyakorlatilag kidolgozott helyzet nélkül tudták le a csapatok, a magyar középpályás sor eredményesen szűrt, így az izraeli támadók az első 45 percben csak egy hatalmas védelmi hiba révén kerültek helyzetbe, igaz, ezzel könnyen megszerezhették volna a vezetést. Erwin Koeman csapata főként a távoli lövésekkel próbálkozott, sikertelenül.
 
A folytatásban nagyobb tempóra kapcsolt az izraeli csapat, de a védelem jól helyt állt, így Fülöpnek csak egy szabadrúgásnál kellett komolyabb bravúrt bemutatnia. Az első komoly magyar lehetőségre a 72. percig kellett várni, ekkor Juhász Roland fejesét tolta a kapufára a hazaiak cserekapusa. Az izraeli fölény végül a 77. percben érett góllá, igaz, ehhez egy jó adag szerencsére is szükségük volt a vendéglátóknak. A hátralevő időben Erwin Koeman a cserékkel mindent megpróbált - Szalai Ádám első válogatottságát ünnepelhette -, de egyenlíteni már nem sikerült.

AS-Network - MTI-->

Izrael gól dönt gera Magyarország labdarúgó mérkőzés
Kapcsolódó cikkek