Közélet

Gyurcsányt kitüntették!

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfőn hivatalában fogadta Fra’ Matthew Festinget, a Szuverén Máltai Lovagrend nagymesterét, aki a Magyar Máltai Szeretetszolgálat megalakulásának 20. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségekre érkezett hazánkba.

A szervezet vezetője a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak nyújtott következetes és kiemelt kormányzati támogatás elismeréseként a Szuverén Máltai Lovagrend Nagykeresztjét adományozta Gyurcsány Ferencnek.

A találkozón a kormányfő köszönetet mondott a Szuverén Máltai Lovagrend szociális-humanitárius tevékenységéért, amit a szervezet a rendszerváltás idején hazánkban és a régióban kifejtett, külön kiemelve a Magyar Máltai Szeretetszolgálat mással nem pótolható intézményrendszerének kialakításához és áldozatos munkájához nyújtott hatékony segítséget.

Fra’ Matthew Festing nagymester, méltatva a Magyar Köztársaság Kormánya által a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak nyújtott következetes és kiemelt támogatást, a szervezet civilek számára adományozható legmagasabb elismerését, a Szuverén Máltai Lovagrend Nagykeresztjét adományozta Gyurcsány Ferencnek.

A nagymester szintén kitüntette Szili Katalint, az Országgyűlés elnökét: ő a Szuverén Máltai Lovagrend Nagykeresztjének Különleges Fokozatát vehette át.

Máltai Lovagrend Festing nagymester Gyurcsány Ferenc kitüntetés nagykereszt
Kapcsolódó cikkek