Közélet

Meciart tartják a leggazdagabb politikusnak a szlovákok

A szlovák polgárok több mint a fele véli úgy, hogy Vladimir Mečiar a leggazdagabb politikus az országban - legalábbis ez derült ki a Polis ügynökség felméréséből. A második helyet a nacionalista Ján Slota szerezte meg.

A Polis Slovakia telefonos közvélemény-kutatása alapján a válaszadók 51, 8 százaléka gondolja úgy, hogy Vladimir Mečiar egykori miniszterelnök a leggazdagabb politikus Szlovákiában - adta hírül a Hospodárske Noviny.

A múlt hónapban 886 személy megkérdezésével készült felmérés szerint, a második helyen a szélsőjobboldali Ján Slota végzett, akit a válaszadók 45,5 százaléka vélt a legvagyonosabbnak.

A harmadik helyet Ján Počiatek, az euróbevezetés kapcsán korrupciós botrányba keveredett jelenlegi pénzügyminiszter kapta, aki 28,4 százalékot ért el. Elődje Ivan Miklós 25,4 százalékos szavazatot szerzett.

A válaszadók mindössze 11,1 százaléka vélte a leggazdagabbnak a megszorító csomagjáról híres/hírhedt Mikulás Dzurinda egykori miniszterelnököt.  Ivan Gašparovič jelenlegi államfőt pedig a tízedik helyre szavazták be, ő 4,3 százalékot ért el a felmérésben.

Szlovák Ivan Gašparovič politikus Ivan Miklós Slota Meciar gazdag
Kapcsolódó cikkek