Közélet

Rendbontás nélkül ért véget a Becsület napi rendezvény

Kétezernél is több ember vett részt a szombat délutáni, Becsület napi rendezvényen a Hősök terén, Budapesten. A rendezvény rendbontás nélkül véget ért.

A rendőrök öt embert állítottak elő a helyszínről. A közelben, a Dózsa György és Andrássy út sarkán demonstráló antirasszistákat negyedórával korábban elkísérték a rendőrök a helyszínről - számol be a Hírszerző a Független Hírügynökség jelentése alapján.

A Becsület napi rendezvényen körülbelül kétezer résztvevő volt, többek között olasz, svéd és német szélsőjobboldali felszólalókat hallgattak. A szovjet gyűrűből 1945. február 11-én kitörni próbáló német és magyar csapatokról emlékeztek meg.

Időközben megérkezett a tér közelébe - az Andrássy és Dózsa György út sarkára - a Kodály köröndről induló antirasszista menet, körülbelül ötven ember. A Hősök terén és környékén több száz rendőr volt.

Késő délutánra ötre nőtt azoknak a száma, akiket a rendőrök a rendezvényekről állítottak elő. Négy embert azért, mert közbiztonságra veszélyes eszközt találtak náluk, köztük van egy horvát állampolgárságú nő. Az ötödik embert azért vitték be a kapitányságra, mert körözték.

rendezvény Becsület napi szélsőjobboldali Hősök tere
Kapcsolódó cikkek