Közélet

Gyurcsány: Imponálóak a Reformszövetség által meghatározott irányok

Arra, hogy mi a lényegi különbség az MSZP és a Reformszövetség elgondolásai között, Gyurcsány úgy válaszolt, a szövetség 550 milliárdos állami kiadáscsökkentési lehetőséget lát (az 1200 milliárdos büdzséből), miközben csak az önkormányzatok működése és a közigazgatás 650 milliárdot tesz ki.

A Reformszövetség által meghatározott irányok imponálóak, ismételte meg Gyurcsány korábbi álláspontját, és hozzátette: ki kell számolni, szakmailag milyen megoldások léteznek. Mert a számok mögött lévő minden részletet nem ismerhettek a Reformszövetség szakemberei. Ezt nem is volna szabad elvárni, mondta a kormányfő, meg kell vitatni – idézi a Népszabadság a miniszterelnök Napkeltének adott nyilatkozatát.

Szóba került az is, hogy a kiszélesedő válság megteremti a lehetőségét annak, hogy olyan területeken is sor kerülhessen átalakításokra, mint az oktatás és az egészségügy. Az országnak nagyon hiányoznak azok a források, jelentette ki a miniszterelnök, amelyekre oly sokan - a Fidesz ösztökélésére, "erős felindulásból" - nemet mondtak a népszavazáson – közölte a kormányfő.

Gyurcsány miniszterelnök Napkelte Népszavazás forrás reformszövetség
Kapcsolódó cikkek