Közélet

Hoztuk a formánkat a nemzeti ünnepen - Videók!

Kora délután nagyobb rendbontás nélkül ért véget a Fidesz rendezvénye, míg a Jobbik demonstrációról néhány tucatnyian a Belváros felé indultak. Humoros és morbid esetekben sem szűkölködött az ünnep.

"A 48''-as forradalom éppen ilyen gazdasági válság közepette robbant ki, mint amilyen ma is zajlik" - jelentette ki Orbán Viktor a Fidesz elnöke, a párt március 15-ei megemlékezésén. "A magyar foarradlom győzött, mert lebontotta a feudalizmust. Elődeink sikere abban állt, hogy tudtak hinni! Most nekünk is hinnünk kell, hogy megváltoztathatjuk Magyarországot" - mondta a politikus.

"Az országban politikai válság van, amelyet a szocialista resaurációs kísérlet okozott" - emelte ki Orbán Viktor. "Hinnünk kell a változásban, el fog jönni az igazság pillanata" - mondta a volt miniszterelnök.

Az eseményről készült tudósításunkat ITT olvashatja!

Demszky nem akar forradalmat

Budapest SZDSZ-es főpolgármestere szerint Magyarországnak nem forradalomra, hanem új kiegyezésre lenne szüksége. A főpolgármester beszédét ismét bekiabálások zavarták meg. Demszky Gábor nagy ívű gondolatmenetében szünetet tartva arra kérte a bekiabálókat, előbb halgassák végig, utána nyilvánítsanak véleményt.

Közben valaki egy kokárdával feldíszített tyúkot engedett szabadon a a kordonon kívüli tüntetők csoportjában, ahol az állat rögtön pánikba esett. A nemzet tyúkjának sorsa ismeretlen. A csirke szárnyalását megtekinthetik ITT. A rendőrség a rendezvény alatt néhány rendzavarót előállított.

Az eseményről bővebben ITT olvashat.

Budaházyt megint lekapcsolták 

Vasárnap délutánig összesen tizenhat tüntetőt állítottak elő a rendőrök, köztük Budaházy Györgyöt is. A Hősök teréről két embert azért állítottak elő, mert a rendőrségi közlemény szerint "intézkedés alá vonták őket, de ennek ellenére meg akarták zavarni az ott zajló rendezvényt."

A témáról bővebben ITT olvashat.

A 12 pont is szabálysértés

Ugyan a vasárnap reggeli ünnepi zászlófelvonás viszonylag békésen telt el, mégis történt két esemény, amely felborzolta a kedélyeket. Először egy nyugdíjas támadt rá egy "Gyurcsány, takarodj" szlogent kiabáló tüntetőre. Az idős ember sérelmezte, hogy a tüntető megzavarja a zászlófelvonás pillanatát. Az incidenst ITT megtekintheti.

A Kossuth tér környékét biztosító rendőrök két tüntetőt igazoltattak, akik egy "Felelős nemzeti kormányt Pesten" feliratú transzparenst emeltek a magasba. A rendőrök szerint ezzel szabálysértést követtek el. Mindezt a hatóság annak ellenére állította, hogy ez volt a Pilvaxban megfogalmazott 12 Pont közül a második.

A Nemzeti Múzeum előtt rendezett ünnepi programra egy kisgyermekes családot nem engedtek be a rendfenntartók. A babakocsit toló párnál ugyanis cumisüveg volt, és a szervezők megtiltották bármilyen folyadék bevitelét a múzeumkerti rendezvényre.

Bővebben a délelőtti eseményekről ITT olvashat.

 


[enews_gallery id='488633']

megemlékezések demonstrációk rendőrség tüntetések Március 15.
Kapcsolódó cikkek