Közélet

Március 15. Délelőtti összefoglaló - Képek!

A nemzeti ünnep délelőtti programjai viszonylag békésen zajlottak le a fővárosban. A hírügynökségek jelentései szerint csak néhány bekiabáló zavarta a megemlékezéseket.

Csendben ért véget a rendezvény a Nemzeti Múzeum előtt, ahol mintegy ötezer ember gyűlt össze. Politikusok nem mondtak beszédet. A megemlékező műsort színészek, huszárok adták elő. Rendbontás nem történt.

Három embert előállítottak

Három embert előállítottak a rendőrök vasárnap délelőtt a Kossuth térről és környékéről a zászlófelvonás idején. A központi ünnepségek előtt szinte hermetikusan lezárták a Parlamentet és a környező utcákat, gyalog csak átvizsgálás után lehetett bejutni.

A Garibaldi utcából egy férfit  azért vittek be, mert a ruhájának átvizsgálása közben - különféle veszélyes eszközöket - csavarokat találtak nála. A Kossuth térről  két embert állítottak elő a rendőrök, mert "Gyurcsány takarodj!" kiabálással zavarták meg az állami ünnepséget.

A rendőrök szabálysértési feljelentést is tettek két ember ellen, akik transzparenseket tartottak maguknál a zászlófelvonásnál. A párost az egyenruhások vezették ki a tömegből.

A hatóságok szinte hermetikusan lezárták a Parlamentet és környékét vasárnap reggel a Március 15-i ünnepségekre. Autóval az Országházat meg sem lehet közelíteni sem a Kossuth tér felől, sem pedig a környező utcákból. A kordonoknál mindehol rendőrök várakoznak.

A nemzeti ünnep miatt lezárt területeken tilos a parkolás!

A lezárt területek listáját ITT olvashatja.

Eddig 430 gépkocsit szállított el a rendőrség a fővárosban a nemzeti ünnephez kapcsolódó rendezvények miatt lezárt területekről - közölte honlapján a rendőrség vasárnap nem sokkal reggel kilenc óra előtt.

A rendőrség tájékoztatása szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályának munkatársai főként a Kossuth tér környékéről, az Alkotmány utcából, a Szalay utcából, a Széchenyi felső rakpartról, az Akadémia utcából, a Petőfi tér környékéről, a Váci utcából, a Pesti alsó rakpartról, a Március 15. térről, valamint a Bajcsy-Zsilinszky útról és környékéről, az Astoriáról és környékéről, a Múzeum körútról és a környező utcákból, továbbá a Hősök tere környékéről szállították el a járműveket. A rendőrök az autókat a környező utcákban helyezték el.

A tulajdonosok a forgalomirányító központnál érdeklődhetnek járművük hollétéről a 267-4673-as budapesti telefonszámon.


[enews_gallery id='481593']

megemlékezések rendőrség március 15. nemzeti múzeum
Kapcsolódó cikkek