Közélet

Boldvaiból államtitkár? Már a felkérés is vitatható volt

Elképzelhető, hogy Bajnai Gordon és köre el volt foglalva más problémákkal, a személyi kérdésekkel senki sem foglalkozott, így fordulhatott elő, hogy a Tocsik-ügy vádlottjából, Boldvai Lászlóból államtitkár lesz - ezt Wermer András kommunikációs szakértő mondta az InfoRádióban.

Alig, hogy felmerült Boldvai László neve egy esetleges államtitkári kinevezés kapcsán, már arról cikkezett a sajtó: vádlottja volt a Tocsik-ügynek. Wermer András szerint már a felkérés is vitatható, ám az még inkább, hogy maga a jelölt sem gondolt arra: kiderülhetnek a régi ügyei - tudósít az InfoRádió.

Azóta ismét a sajtó kereszttüzébe került Boldvai, aki végül nem lett infrastruktúrafejlesztésére felelős államtitkár. Kiderült, hogy egy 1050 négyzetméteres villát építtetett magának Salgótarjánban, egy 3000 négyzetméteres telekre. A Tocsik-ügyben üzérkedéssel vádolt, majd felmentett politikus bruttó 440 ezer forintot keres, költségtérítései együtt pedig 375 ezer forintra rúgnak, mindez azonban kevés ahhoz, hogy fenntartson egy ekkora házat. 

Boldvai László 1994 és 1998 között az MSZP kincstárnokaként dolgozott. A Fővárosi Bíróságon zajló Tocsik-perben 1999. február 8-án befolyással üzérkedésért fogházbüntetésre, vagyonelkobzásra és pénzmellékbüntetésre ítélték, de egy évvel később a Legfelsőbb Bíróság hatályon kívül helyezte az ítéletet.

Boldvai László államtitkár MSZP Wermer András kincstárnok
Kapcsolódó cikkek