Közélet

Fogva tartották a két külföldi vendéget, amíg nem fizettek

Három férfit vett őrizetbe a BRFK Szervezett Bűnözés elleni osztálya, emberrablás vádjával. A kerettörténet már-már ismert: külföldi vendégeket addig nem engedtek el egy éjszakai klubból, amíg nem rendezték a kiszámlázott félmillió forintos számlát.

A visszatartott - elrabolt - két férfi a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség két tagja - írja az Index. Így elképzelhető, hogy a mostani eset a korábbiaknál is nagyobb port fog felkavarni.

A rendőrségi tájékoztatás szerint a Szent István körúton található az a klub, ahol két férfi szombat éjjel szórakozott. Amikor távozni készültek és meglátták a számlát, vitatták a rajta szereplő összeget. A gyanúsítottak ekkor a "testi épségük ellen irányuló közvetlen fenyegetéssel" fogva tartották a két férfit, és szabadon bocsátásukat a fenti összeg kiegyenlítésétől tették függővé - írja a police.hu. Ennek érdekében a két külföldi sértettet egyenként egy bankautomatához kísérték, akik a fenyegetés hatására több mint 400 000 forintot adtak át a három férfinak.

A sértettek egyike vasárnap tett feljelentést a rendőrségen; a nyomozók hétfő hajnalra fogták el a három gyanúsítottat és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat.

A rendőrségi közlés nem tesz említést, hogy arról, hogy a két sértett FIFA-ügynök lett volna.

Az Index információi szerint a Mylady Night Clubban történt az eset. Megkeresésükre az MLSZ közölte: hivatalos látogatásról nem tudnak, így arról sem, hogy a brit és a luxemburgi FIFA-ügynök Magyarországon járt volna. A hírportál kiemeli: az említett klub szerepel a budapesti szórakozóhelyek feketelistáján, és több fórumon is figyelmeztetik a külföldieket, hogy ezt a helyet kerüljék el, ha szórakozni indulnak a budapesti éjszakában.

számla bankautomata szórakozóhely félmillió emberrablás. szent istván körút FIFA
Kapcsolódó cikkek