Közélet

Újhelyi egy éve Bajnait ajánlotta miniszterelnöknek

"Közeli barátaim szerint is őrültség, amit vállaltam, s lehet, hogy igazuk van. Képtelen vagyok a barikád mögé elbújni, ha érzem, hogy kötelességeink vannak " – mondta Újhelyi István az MSZP alelnöke, a Bajnai-kormány államtitkára.

Arra a felvetésre, miszerint korábban önként távozott a Gyurcsány-kabinetből, most pedig államtitkári posztot vállalat Bajnai Gordon kormányában, Újhelyi István úgy válaszolt: közeli barátai szerint is őrültség, amit vállalat, de nem képes "a barikád mögé bújni", ha úgy érzi, hogy kötelességei vannak.

Mint a Népszabadságnak elmondta: az MSZP alelnökeként nem is tehet mást. Azt már idejekorán bejelentette, hogy ágazati tárcánál nem vállal szerepet. Viszont szerinte a politikai centrumban viszont óriási felelősség és megtiszteltetés dolgozni. Újhelyi szerint a MeH-nél betöltött feladta még kialakulatlan.

Döntése indoklásaként elmondta: éppen Bajnai Gordon miatt vállalta el a feladatot. Egy éve, amikor kilépett a kormányból, már jelezte Gyurcsány Ferencnek, hogy nem hisz a szűk mozgásterű, egypárti szocialista kormányban. Féltve az MSZP-t és a kormányzati feladataik végrehajtását, már akkor Bajnai Gordont ajánlotta párton kívüli kormányfőnek.

Gyurcsány Bajnai miniszter államtitkár MeH kormány Újhelyi
Kapcsolódó cikkek